понеділок, 12 травня 2014 р.

Нехай живе наймення матері святе

Можна у світі чимало зробити:
Перетворити зиму на літо.
Можна моря й океани здолати,
Гору найвищу  штурмом узяти.
Можна пройти крізь пустелі і хащі…
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами:
В світі усе  починається з мами.
     Мама! Мати! Матуся! Скільки спогадів, тепла і ласки таїть це магічне слово, бо називає людину, чия любов не знає меж, чиїми грудьми вигодувано цілий світ. Це перше слово, мовлене нами, на все життя залишається дорогим у серці. У хвилини радості й печалі пташкою надій злітає з наших уст, тамує біль.
Велике і прекрасне слово – Мати.
Від нього все на світі. Навіть світ.
О, як їй легко на руках тримати
Дитину, як найвищий заповіт
     Мама... Рідна і прекрасна, оспівана поетами, увічнена художниками. В усіх народів, в усі віки, жінка – матір була уособленням святості, ніжності і любові.Її  мудрість  поважали  в сім’ї, прислухалися до порад, в яких  знаходили   спокій  і надію... У житті кожного з нас мама займає особливе місце. Перше, що ми бачимо з’явившись на світ – це мамині ласкаві  очі, чуємо – мамин лагідний голос. Слово, яке вперше вимовляємо – мама... До мами ми приходимо зі своїми радостями і печалями. Її мудра порада нам потрібна тоді, коли і в самих уже посріблені скроні.
    В Перегінській бібліотеці для дітей з нагоди святкування Дня матері оформлено виставку-вшанування «Очі матері-мій світ», проведено  з дітьми бесіду-діалог.

    Також завідуюча бібліотекою Мирослава Миколаївна Маршалко взяла активну участь у святі «Нехай живе наймення матері святе».

Мама - це найрідніша людина,
Маму ніхто не замінить мені.
Мама - це подарунок від Бога,
Кожній дитині, що живе на землі
     Слово «мати» — вічне й неповторне, як сонце. Земна жінка від Духа Святого народила Сина Божого. Своєю добротою, покорою, вознеслась над нами Божа Матір Марія, щоб заступитися за нас, щоб просити сина свого єдинородного простити наші провини.

Немає коментарів:

Дописати коментар