четвер, 20 лютого 2020 р.

«Подвиг героїв завжди в наших серцях»

                                                                                   Майдан ридав, а сотня в небо йшла,
                                                                                   Один за одним наче янголята.
                                                                                   Тут, на землі прощались матері,
                                                                                   А в небі зустрічала Божа Мати...
    П'ятий рік поспіль Україна вшановує Героїв Революції Гідності. Саме в ці дні шість років тому протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.
    З нагоди цих подій в Перегінську біля пам’ятника героям Нероям Небесної Сотні проведено годину пам'яті «Подвиг героїв завжди в наших серцях».
   Священнослужителі  Перегінських церков  відправили панахиду за упокій невинно померлих  душ.
    У виконанні молодіжного хору церкви пресвятої Богородиці (керівник о. Богдан Русинкевич) та солістки Ані Глушко прозвучали духовні пісні.
    Увазі присутніх була запропонована викладка літератури: «Ви в пам’яті нашій, ви з нами, ви в совісті нашій,  як в хлібі сіль…».
    Вони поклали своє життя за свободу України…та вони ще так багато не встигли сказати й зробити… Складаємо подяку кожному, хто був солідарним думками і серцем із Майданом та схиляємо низько голову перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, та воїнів АТО, які боролися та боряться за честь, правду і гідність і віддали своє життя за Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар