середу, 17 жовтня 2018 р.

«УПА – слава і гордість українського народу»

Заради щастя  і свободи
Заради гідності народу,        
Заради честі України -
Вшануємо синів країни,
Тих, що в нерівному бою
Свою Вітчизну захищали
І кров за неї проливали!
Згуртована патріотизмом
УПА загонами міцними
На захист стала України!
       14 жовтня. Цей день багатий на події. Християни відзначають Покрову Пресвятої Богородиці, ознакою якої є те, що вона покриває землю листям чи снігом. А ще є Заступницею від ворогів. Святкуємо ще й День українського козацтва. Як відомо, церква Покрови Пресвятої Богородиці була головною на Запорізькій Січі, а 14 жовтня – одним з найважливіших днів для козаків, бо тоді вони проводили свої ради, на яких вибирали нового гетьмана або кошового отамана. Також на Покрову у 1942 році було створено Українську Повстанську армію, тому – це ще й День Української Повстанської армії.
         У теперішній час, коли йдуть бойові дії на Сході нашої країни, коли гинуть молоді хлопці-захисники України, цей день набуває особливого змісту, тому ще це одночасно і вшанування пам'яті всіх загиблих за незалежність, і свято сміливості, мужності та героїзму.
       14 жовтня у центрі селища, біля могили Січових Стрільців відбулося святкування Дня захисника України, річниці створення УПА і свята Покрови Пресвятої Богородиці.
           Панахиду відслужили парафіяльні отці на чолі з о. деканом Романом Балагурою.
  Лунали патріотичні  і повстанські  пісні у виконанні аматорського чоловічого гурту «Братове» Перегінського НД, вокального ансамблю Перегінського НД та  вокального ансамблю ЗОШ №2.
        Відбулося покладання квітів до могили Січових Стрільців та пам'ятного знаку Героям небесної Сотні та воїнам АТО.
       Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, для постійних відвідувачів, в бібліотеці  оформлено викладку літератури  "Ви в пам'яті нашій, ви з нами, ви в совісті нашій як в хлібі сіль..."

Немає коментарів:

Дописати коментар