середа, 30 листопада 2022 р.

«Григорій Сковорода- мандрівний учитель життя»


« Григорій Сковорода-мандрівний учитель життя»

   Виповнюється 300 років від дня народження на нашій землі великого сина українського народу- Григорія Сковороди.

   «Мандрівна академія»,«людина-університет» своєї епохи. Це все про Григорія Сковороду. За життя він не видав жодної книги. Натомість читачі його шукали самі, масово цитували, переписували рукописи  та пропагували їх. Про нього у творах згадував сам Тарас Шевченко: «Кругом листочки обведу та й списую Сковороду»  Видатний український філософ-містик, богослов, поет та педагог був чи не найцікавішою постаттю історії українського духу. 

    Народився Григорій Сковорода на Полтавщині у родинні спадкових козаків. Ми маємо щасливу нагоду пройтися  стежками його життя, перечитати сторінки його творів. Двадцять пʼять років мандрував дорогами України незвичайний подорожній, проповідуючи серед народу свої фідософські та соціальні погляди. 

 Відстоював права людської особистості в кожній людині . Він вмів насолоджуватися кожною миттю життя . У своїх творах саме цього і вчить  кожного з нас. 

Він через три сотні літ залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати  нашому народу Прилучитися до його мудрості , світлого поетичного слова  справа честі і для нас.



Немає коментарів:

Дописати коментар