середа, 26 липня 2023 р.

Книга у спадок



 День Хрещення Київської Русі-України відзначається щорічно 28 липня - у день памʼяті Святого князя Володимира. За літописами, Україна як держава бере свій початок саме з часів Київської  Русі. Історія українського народу почалася не 30, і не 130 років тому, українській державності більше тисячі років. Багата історія України напряму повʼязана з Володимиром Великим, який 28 липня 988 року охрестив Русь і тим самим долучив її до європейської цивілізації. Україні християнство передалося у спадок разом із культурою та традиціями Русі. Історія українського народу- це історія боротьби, бо впродовж багатьох століть українці боролися за утвердження своєї державності і борються досі. З метою ознайомлення  з визначною подією  в історії нашої держави -1035 річниці Хрещення Київської Русі- України наша бібліотека оформила виставку, де представлені книги про подію, яка відбулася  у 988 році на берегах Дніпра. Русь стала великою європейською державою, знаною у багатьох країнах світу. 

Але після всього, що пройшов наш народ , після всього,  чого  ми навчилися за століття, українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. Сьогодні ми нарешті маємо національну єдність- обовʼязкову умову збереження державності. 

пʼятниця, 14 липня 2023 р.

«Нехай все життя буде в шоколаді»


 11 липня всі ласуни святкують смачне свято- Всесвітній день шоколаду. Шоколад- чарівний смаколик, що майя та ацтеки  подарували світові, і дещо значно більше, ніж просто кондитерський виріб, адже він тішить, зігріває, надихає, позбавляє суму і навіть лікує. Шоколад- це завжди хороша ідея. Особливо коли йдеться про книжки, адже в світі так багато історій із шоколадним присмаком 

Роальд  Дал  в своїй книзі «Чарлі шоколадна фабрика» розповідає про захопливі історії своїх героїв. Чарівний світ у книзі міниться барвами й змінює форми, наче шоколад, що плавиться у великому казані. На доброго і щирого хлопця Чарлі за воротами колись замкнутої від усього світу фабрики чекають дивовижні, фантастичні шоколадні пригоди, і здається , від сторінок книжки аж линуть неймовірні пахощі. Гіркий чи молочний, з горіхами чи родзинками, цедрою чи прянощами, у плитках, цукерках, печивах або й в запашному гарячому напої тож,  давайте  влаштуємо невеличкий майстер клас до Всесвітнього дня шоколаду!