пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Творча зустріч з письменником Ярославом Ткачівським

    9 листопада у Народному домі селища Перегінське  відбулася творча зустріч «За матір Україну взяв собі, себто вона мене взяла за сина» з письменником   Ярославом Ткачівським, ім’я якого добре відоме на теренах нашого краю.
    Ярослав Ткачівський — поет-пісняр, сатирик і гуморист, автор інтимної та громадської лірики, а також багатьох поетичних та прозових творів на релігійну та філософську тематику. У творчому доробку Ярослава Ткачівського — близько 40 книжок та вісім збірників пісень і романсів.
    Ведучі святкового вечора з великою приємністю і шаною представили гостям літературно-мистецької світлиці письменника Ярослава Ткачівського – поета і прозаїка, пісняра і гумориста, сатирика і журналіста,  корінного галичанина, відповідального секретаря Івано-Франківської обласної організації НСПУ, головного редактора всеукраїнського  літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал», лауреата літературних премій імені В. Стефаника, І. Франка і Т. Мельничука. 
     У творчому спілкуванні із п. Ярославом взяли участь відомі діячі нашого краю – представники влади і духовенства, письменники  Рожнятівщини і члени літературного об’єднання «Горгани», педагоги, бібліотекарі та поціновувачі творчості пана Ярослава. Серед них: заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина; заступник селищного голови Перегінської селищної ради Мар’ян Васильович Глинка; письменник, краєзнавець, журналіст, голова літературного об’єднання «Горгани», член Національної спілки письменників України Любомир Львович Михайлів; поетеса, член Національної спілки письменників України Наталія Василівна Данилюк; письменниця, краєзнавець, педагог Оксана Леонівна Лесюк; начальник відділу культури РДА Володимир Феліксович Борович та директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак. 
Ліричні вірші письменника покладені на музику багатьма відомими композиторами і музикантами, його пісні та романси виконують народні та заслужені артисти України, інші відомі співаки та колективи, а деякі твори поета-пісняра  — стали вже хітами. Так, пісня «Волошки», автором якої є Ярослав Ткачівський, прозвучала у виконанні жіночої вокальної групи Перегінського НД (кер. Дарія Король).
     Приємним музичним дарунком для усіх присутніх стали виступи аматорського чоловічого гурту «Братове» Перегінського НД (кер. Ярослав Люльчак) та лауреата пісенних конкурсів і фестивалів Віталії Олексій.
    Гумореску Ярослава Ткачівського виконав креативний пародист і кращий жартівник нашого краю Ярослав Люльчак.
     Працівники бібліотек влаштували викладку творів Ярослава Ткачівського :
 « І слово це у мене від Всевишнього»

Немає коментарів:

Дописати коментар