понеділок, 9 квітня 2018 р.

Тиждень дитячого читання

                                                                               Відкрий нам скарби свої, книго, прекрасні,
                                                                               І дай доброти, і любові вділи.
                                                                               Щоб душі у нас стали світлі і ясні,
                                                                               Й розумними щоб ми по світу пішли.
    З 26 березня до 1 квітня у бібліотеці тривав Всеукраїнський тиждень дитячого читання – 2018, в рамках якого було проведено багато цікавих та змістовних заходів.
    Розпочався тиждень дитячого читання з літературної вітальні «Хто багато читає, той багато знає». Завідувач бібліотеки Світлана Худик  розповіла історію виникнення Всеукраїнського тижня дитячого читання, славні традиції якого було започатковано ще у далекому 1944 році. 
    Сила книги безмежна. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, життя. Книга – мудрий друг, який не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про навколишній світ, про різні чудеса.
    У кожного з нас є книжки, які особливо подобаються. Одному до вподоби твори про війну, сміливих людей, інші полюбляють веселі вірші й оповідання.
   Досить часто книга, прочитана в дитинстві, залишається в пам’яті на все життя. А герої, з якими ми зустрічаємося на сторінках книг, стають нашими вірними друзями. 
   Читаючи книги ми розуміємо, що вони не лише чарують, розважають, але й виховують. Багато див ховає в собі книжка. «Хто багато читає, той багато знає» – так кажуть у народі. І це правда. Книжка вчить, як на світі жити, книжка відповідає на безліч запитань…

Немає коментарів:

Дописати коментар