вівторок, 23 серпня 2022 р.

                                     

                              "Кольори ,що дають надію"


Це прапор- вільної країни,

Це прапор-міста і села,

Це стяг моєї Батьківщини,

І в ньому вічності добра.

Він майорить як сине небо,

Безхмарний- символе добра,

А жовтий-золоте колосся,

Відбиток віри та тепла.

І він, звеличиться над нами,

Показуючи вірний шлях,

Блакитним й жовтим кольорами,

На небі й на своїх полях.

      На карті світу Україну відшукати нескладно . Напевно ,нелегко знайти у світі якийсь інший народ, що мав би таку драматичну історію ,як український. Майже протягом усього свого існування йому доводилося вести боротьбу проти чужоземного поневолення .Тому в історії України- безліч спустошливих війн, жорстокого гноблення і нелюдського страждання, яких країна зазнавала і зазнає по цей день.

    Є свята, які зіткані з добра  і любові  до нашої рідної України, які висловлюють дух народу, символізують його минуле , сьогодення і майбутне . До їх числа, безсумнівно , відноситься День Державного прапора і День Незалежності України. Краєвиди шовковистого степу, зелені ліси,спів птахів, дзюрчання кришталевих джерел-це все наша Батьківщина-Україна.  

     День Незалежності України- це свято, цінність якого сьогодні розуміє кожен українець. Упродовж останніх років нам доводиться відстоювати  свою незалежність:хтось виконує свій обов'язок на передовій, інші працюють задля розвитку своєї держави. Це свято відзначається в усіх куточках України- від сходу до заходу. 

    Бути українцем-значить пишатися своєю Вітчизною.І нам є чим пишатися.Ми пишаємося й тим , що будуємо незалежну державу і духовно "повертаємося" у родину народів Європи,виконуючи заповітну мрію багатьох поколінь українських патріотів.Тільки почуття любові й глибокої гордості за Вітчизну разом із твердою вірою в її світле та величне майбутнє, у святість цієї прекрасної землі дає кожному українцеві, незалежно від того, молодий він чи сивий,чи живе він в Україні, чи в інших краях, право стверджувати: це моя країна, мій народ, моя Україна. 

     Бібліотека для дітей запропонувала користувачам перегляд в онлайн режимі слайд- презентації , мандрівку в славні періоди історії  нашої незалежності.  31 річниця- про її тернистий шлях формування як окремої держави.  

     Символами України в новітньому їх трактуванні є безхмарне небо як символ миру-синій колір, і стиглі пшеничні ниви як символ достатку- жовтий колір, і ніякий ворог нас не здолає.

                                               


                                                          











Немає коментарів:

Дописати коментар