пʼятницю, 7 жовтня 2022 р.

УПА

 " УПА- тернистими шляхами до омріяної України"

Здобудеш Українську державу,

або згинеш у боротьбі за неї.

На жаль, історія визвольної боротьби Української Повстанської Армії (УПА) багато літ замовчувалась і всупереч історичним  фактам висвітлювалась тенденційно і необ'єктивно. УПА- не бандити, не вороги народу, як трубила більшовицька пропаганда, це повстанці,які не зазіхали на чуже, а обороняли своє і мужньо боролися проти режимів Гітлера і Сталіна. 

І ось настав час справедливості.  Воскресла велика європейська держава-Україна, де є можливість відзначити ювілеї УПА і на основі колишніх секретних документів, літератури, спогадів учасників визвольної боротьби відтворити діяльність УПА на Прикарпатті.

 УПА- це нелегальне українське військово-політичне формування,що діяло переважно на заході Українив 1942-1953рр. Силою УПА була її політична платформа, яка проголошувала гасла боротьби не лише за самостійністьУкраїни, а й за основні громадянські права,  за демократію, рівні права меншостей і співпрацю з іншими  поневоленими народами проти нацизму і більшовизму. 

В честь 80-ї річниці створення УПА була організована тематична виставка, щоб  теперішні  покоління знали ціну вільної України. Сьогодні український національно-визвольний рух не розбитий, ані зламаний, хоч і з значними втратами в людях, далі веде свої нерівні змагання з московською тиранією  в обороні існування українського народу, в ім'я державної незалежності України. Не складемо нашої зброї й не припинимо нашої боротьби доти, аж поки Україна не буде визволена. Слава Україні! Героям Слава! 




Немає коментарів:

Дописати коментар