середу, 9 листопада 2022 р.

«Звучи наша мово, над світом крилато!»

 "Звучи наша мово, над світом крилато!"

     Рідна мова- це скарбниця народної мудрості,криниця живої води ,невичерпне джерело добра, нескінченна  річка слів, струмок надії. Українська мова-це мова віршів , пісень, казок, прислів' їв,приказок, скоромовок, легенд нашого краю. І саме  їй присвячено цю виставку. Основна мета -розширити знання про красу й багатство української мови ;пробудити почуття національної гідності ;виховувати любов до рідної мови , рідної землі, його традицій. 

    День української писемності та мови -не просто державне свято.Це свято нашої мови,день, який точно неможливо  пропустити !У цей день також вшановують пам'ять преподобного Нестора -літописця. Дослідники вважають , що саме з нього і починається писемна українська мова.

     Дітлахи здійснили невеличкий екскурс в історію української мови , відгадували загадки, пригадували казки, приказки.

     Українська мова-наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Українські поети, художники, політичні діячі у всі часи намагалися зберегти та популяризувати рідну мову. 

    Так важливо у житті відчувати себе приналежним до нації, відчувати ту силу й натхнення на неймовірні здобуття. Вшановуючи та розповсюджуючи мову,українці відстоюють не тільки свої власні інтереси, а й інтереси власної держави. Мова є, була і буде  для українців символом свободи. 








Немає коментарів:

Дописати коментар