вівторок, 21 лютого 2023 р.

«Наша мова калинова»









Мова- це великий дар і в кожного народу вона своя. Мова- це доля народу і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Українці створювали мову віками, боролися і боряться за її існування і процвітання. Знати, любити, шанувати і плекати рідну мову обов‘язок кожного українця. Ми повинні не лише зберегти набуте, але і примножувати її багатства для прийдешніх поколінь.

В нашій бібліотеці була проведена гра- квест з рідної мови.. Учасники квесту мали змогу перевірити знання з історії, культури мовлення, правопису; практично застосувати  свої знання; розвивати логічне мислення, увагу, спостережливість уміння працювати в команді. Рівень володіння рідною мовою є показником морального й інтелектуального розвитку суспільства. Наші команди показали високий рівень своїх знань, гра- квест пройшла на одному диханні, переможці отримали свій приз. 

Сьогодні, ми ще раз переконалися у тому, що  українська мова- це безмежний океан. Вона медодійна, як пісня солов‘я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою у віках  рідною мовою.



Немає коментарів:

Дописати коментар