четвер, 28 вересня 2023 р.

   З нагоди відзначення 105 річчя від дня народження Василя Олександровича  Сухомлинського та з метою увічнення пам’яті  видатного українського педагога  та письменника у нашій бібліотеці було розгорнуто книжкову виставку «Мудра людина із щирим серцем». 

 


 

Діти познайомилися з житттєвим і творчим шляхом видатного вчителя та письменника. Кожна казка  кожне оповідання    письменника, розповідають читачам про неповторну красу природи, чуйність у взаєминах між людьми,магічну силу доброти,пробуджують бажання захистити слабшого, допомогти старшим, Щира усмішка, добре слово, і хоча б краплиночка тепла-мають дуже велику силу, також Василь Сухомлинський дуже любив дітей,навчав їх, а ще писав для них багато-багато оповідань, казок про ласкаве сонечко, про працелюбних мурашок, про ласкаві мамині руки.

   Він писав  про доброту, бо сам був доброю людиною і дуже хотів,щоби діти виросли добрими і чуйними,працьовитими, щоб любили тата і маму, рідну домівку, нашу Батьківщину з широкими луками, зеленими садами,безмежними ланами. 

  Мабуть  саме тому більшість його творів на морально-етичні теми,якими він спонукає нас до самостійних роздумів, оцінок, висновків.


Немає коментарів:

Дописати коментар