четвер, 7 березня 2024 р.

Спасибі прадіде Тарасе, за те, що навчив любити Україну

  



Тарас Шевченко… Просторо в цьому імені. В ньому вся історія наша, все буття. Нас просто не існує без нього: Україна-це Шевченко,  Шевченко-це Україна. Всюди де лишень живуть українці, у своїх прадідівських оселях чи оселі поза своїми  землями, згадують у березні свого пророка … Вірші великого Генія  українського народу повинен знати кожен , адже «Кобзар» - це друга Біблія для українців. 
   Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму , вболівання за долю України -це те, що  обʼєднує всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря»
Україна - країна смутку і краси, країна, де найбільш люблять волю  і найменш мають її , країна гарячої любові  до народу і чорної йому зради, довгої вікової   Героїчної боротьби за волю…
  У Перегінській дитячій бібліотеці літературна панорама, а також було оформлено тематичну виставку «Спасибі прадіде Тарасе, за те, що навчив любити Україну» на якій представлені матеріали про життєвий і творчий шлях поета, його літературні та мистецькі надбання. Діти,  готуючись до заходу, серцем доторкнулися до поезії  Великого Кобзаря,  кожен вклав частинку своєї душі у виконання твору. 
  Ми глибоко вклоняємось перед  Великим Кобзарем , який своїм життям, своєю наскрізною українською вдачею, своїм безсмертним словом є прикладом невтомного борця  за волю, апостолом правди, миру та братання. 



 


Немає коментарів:

Дописати коментар