пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Вишиванка- національна святиня


 Символ здоровʼя і краси, щасливої долі і родинної памʼяті, любові і вірності-вишиванка. Вишиванка-це національна святиня, яка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний звʼязок багатьох поколінь, що не переривається віками. Вишиванка- це оберіг людини від усього лихого. 

Сьогодні, як і колись, вишита сорочка є надважливою річчю для кожного українця. Чи знали ви, що в минулому вишиванка рятувала в голодомор (її обмінювали на хліб);  що її закопували в землю, аби зберегти для майбутніх поколінь, бо вважалось найдорожчим предметом в родині? Вишиванка ще з давніх часів супроводжувала український народ і була для них символом нескоренності, й того, що вони є українцями. 

А що ж означають кольори вишиванки,  її історію, техніки вишивання і багато цікавого, можна дізнатися на етновиставці, яка була організована у нашій бібліотеці. 

Сьогодні вишиванка є сучасною зброєю проти ворога. Вона є символом української нескоренності, свободи, солідарності з українцями іноземців,які теж одягають вишиті сорочки, аби висловити свою підтримку, що вони на українській стороні. Україна за мир і свободу!


Немає коментарів:

Дописати коментар