пʼятницю, 15 березня 2019 р.

«Я вмирав на Голгофі за тебе»

                                                                                               Я дивився у даль безмежну,
                                                                                               На Голгофу мій погляд упав –
                                                                                               Бачив я там картину бентежну,
                                                                                               Бачив хрест, де Спаситель вмирав.
     Наближається одне з найбільших християнських свят - Великдень. До Великодня віруючі готуються сім тижнів Великого посту - одного з найсуворіших постів (саме стільки провів в пустелі Ісус Христос до свого розп'яття).  
      Великий піст - це час покути, очищення і навернення. Роздуми над страстями Господніми не можуть залишити байдужими жодне людське серце, тому доброю традицією стало проведення заходів релігійої тематики в цей час.
    14 березня бібліотекарі були запрошені на захід «Я вмирав на Голгофі за тебе», який відбувся у Перегінській ЗОШ №2, підготовлений користувачами нашої бібліотеки, учнями 7 класу, класний керівник Мошура Галина Василівна.
      Захід був названий так  для того, щоб показати дітям, що є різниця у способі життя до посту та під час цього важливого періоду обмежень. Адже Великий піст – це час самозаглиблення, покаяння, особливої молитви.
     Розпочався захід спільною молитвою. А далі ведучі заходу розповідали присутнім про значення Великого посту для кожного християнина. Учасники заходу декламували вірші на духовну тематику, у їх виконанні прозвучали пісні: «Чи ти був на Голгофі», «Моя молитва нехай лине», «Дякую Тобі Господь, за те, що Ти нас любиш».
        З хвилюванням та сльозами на очах присутні переглядали фільм  «Хресна дорога».
    На стаціях страстей всі учасники разом з Ісусом постають перед судом Пилата, відчувають його біль і приниження і розуміють, що це не цвяхами, а людськими гріхами Він прибитий до хреста.
    Подібне розп'яття сталося і в наш час - розп'яття нації, коли герої Небесної Сотні пожертвували собою заради того, щоб ми більше ніколи не бачили закривавлений прапор, небо, просякнуте димом світло-шумових гранат і плач зірок в бездонних українських небесах.
       Розважаючи над стаціями Хресної дороги усі присутні мали нагоду краще зрозуміти, якою великою ціною ми відкуплені від смерті – ціною терпінь сина Божого і Господа нашого Ісуса Христа, який віддав за нас останню краплю своєї крові, щоб ми відчули серцем безмежну любов до нас і милосердя Боже!

Немає коментарів:

Дописати коментар