четвер, 19 травня 2022 р.

                                 "ВИШИВАНКА -ДУША МОГО НАРОДУ"

                                                                       

                                                         Розквітла вишиванка кольорами,

орнаментами душу зігріва.

                         У цій сорочці все-і погляд мами,

                                                         і батькові наставництві слова.                                                       

    Вишиванка- це не просто вбрання ,це історія та  душа нашого народу. Вишиванка є символом не однієї епохи ,а кожного покоління українців.Тому в третій четвер травня ми одягаємо  вишиванку для того , щоб ще раз нагадати світу і собі, що ми, українці. 

Українську вишиванку називають "молитвою без слів". З давніх-давен вишита сорочка виконувала роль  потужного оберега, який зберігає пам'ять роду.Історія вишиванки відтворює історію життя українського народу, засвідчує, якими талановитими та гарними майстрами були українці.Заборона носити вишиті сорочки в усі часи була переконливим доказом того, що українську культуру намагалися знищити,а українців позбавити їхнього національного коріння.

До свята Дня вишиванки   працівники Перегінської дитячої бібліотеки оформили виставку-експозицію " Вишиванка-душа мого народу". 

Мета виставки: виховувати прагнення до прекрасного, гордість за багаті та давні традиції нашого народу, продовжити виховувати любов і повагу до своєї Батьківщини, інтерес до української вишивки, заохочувати до відновлення національних традицій.

 Наші предки залишили нам у спадок величезний скарб. Ми  зобов'язані не тільки не втратити його, а й примножити та передати майбутнім поколінням.









Немає коментарів:

Дописати коментар