четвер, 18 березня 2021 р.

"Поезія- вільна душа"

    

    Поезія… Таке коротке і змістовне слово! Вона і втішить, і пригорне, і приголубить. Поетичне слово здатне проникати в таємниці людської душі, закликати людину мислити образами, допомагає спілкуванню, розширює кругозір.                           

   Кажуть, що поезія — це голос істини, голос правди . Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, об’єднати людство. Прийнято говорити, що поезія – це загущеність думки й почуття….. Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя; Ліна Костенко пише «Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»… Символічним знаком поезії, як відомо, є крилатий кінь – Пегас, адже «крилатість» - одна з важливих її якостей.    Всесвітній день поезії відзначається 21 березня, установлений 1999 року ухвалою 30-, ої сесії ЮНЕСКО. Уперше його відзначили 21 березня 2000 року

    Не підлягає сумніву, що поезія має важливе значення у духовному збагаченні людини. Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, згуртовувати націю і об’єднувати людство. Поезія, як ніщо інше, може осягнути весь Всесвіт, перейти будь-які кордони, перепливти океани, заглянути до найглибших схованок людської душі. Вона - чиста і світла. Навіть коли огорнута печаллю, омита сльозою чи позначена іронією.

     Немає відповіді на питання, в чому секрет поетичних чарів. Поезія залишається загадкою. Тим більше вона вабить читачів. Навіть той, хто кричить: ―Не люблю віршів всіляких поетів!,мабуть, просто не читав шедеврів. Інакше обов'язково знайшов би собі поетів до душі.В нашій бібліотеці була організована викладка літератури."Поезія- вільна душа"




Немає коментарів:

Дописати коментар