понеділок, 22 березня 2021 р.

Всесвітній день щастя


          Наше щастя і наше життя залежить від нас самих!

Щастя наше  всередині нас. Нехай ніхто не сподівається щастя ні від високих наук, ні від шановних посад, ні від багатства. Немає його ніде. Воно залежить від серця, серце – від миру, мир – від знання.

Григорій Сковорода.

   Міжнародний день щастя… Традиційно його відзначають саме 20 березня. Його визначили не випадково – на 20 березня також припадає день весняного рівнодення, коли ніч практично зрівняється зі світлою частиною доби. Автори ідеї хотіли показати: на щастя абсолютно всі мають рівні права, як і на те, аби щодня зустрічати сонце. Запроваджений Міжнародний день щастя резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 28 червня 2012 року. Кожна людина прагне бути щасливою. Когось це почуття залишає дуже рідко, хтось, навпаки, вже й забув, що може відчувати щось подібне. Та наше щастя завжди поруч із нами, його можна знайти у найпростіших речах, які надають нашому життю яскравих фарб. Це приємні розмови з друзями, посмішки рідних, обійми та поцілунки коханої людини, щастя виявляється, у перегляді старих фотографій, у читанні улюбленої книжки – це не важливо, тому що щастя в самих нас. Ми самі можемо створювати щастя і повинні намагатися поділитися ним із іншими. Тому що, іноді просто посміхнувшись людині на вулиці щирою посмішкою, можна подарувати частинку власного щастя. А у народі є, навіть, напівжартівливе прислів’я такого змісту: якщо людина хоче бути щасливою на місяць, їй треба закохатися, якщо на рік – одружитися, а якщо на все життя – знайти роботу до душі. У кожного з нас свої шляхи до щастя і своє розуміння.          

         

        Особливо зворушливими є думки дітей про щастя. Ось деякі з них:

 «Щастя – це коли всі співають. Це  щось приємне, гарне, ніжне, чарівне».      «Щастя – це коли немає страху і ти навчився плавати». «Щастя – це коли я радію і приїжджаю до бабусі у село. Там є корови, курчата і багато-багато кроликів. Я допомагаю бабусі».  «Щастя – це щось м’яке, добре, ніжне, коли зі мною дружать». «Щастя – це радість, це – мій день народження влітку, тому що я росту».  «Щастя – це коли мами люблять своїх дітей, навіть коли вони погано поводяться».  «Щастя – це коли в голові немає ніяких думок. Ось це щастя!». «Щастя – це коли гаряче у грудях й іноді навіть хочеться плакати від того, як гаряче». «Щастя – це великий торт і моя собака».

Підтримуючи дану ініціативу, ми щиро бажаємо всім і кожному бути щасливим! Нагадуємо, що навчитися радіти малому не так важко і під силу кожному з нас. Щастя і радість - це брати близнюки. Задовольняючись малим набагато легше отримати більше! Будьте щасливі, зі святом!


Немає коментарів:

Дописати коментар